De blinde vlek in het expatbeleid

Stuur je een expat uit? Dan neem je als hr-manager altijd een risico. Je weet dat hij drie tot vijf keer duurder is dan een ‘thuisblijver’. Maar als hij slaagt in zijn opdracht, haalt je bedrijf die investering er ook weer moeiteloos uit. Wat nu als de expat om persoonlijke redenen vroeger naar huis komt? Dat risico blijft bestaan. Meer nog: het is volstrekt normaal. Zelfs bedrijven met een doorgedreven expatbeleid kijken tegen een mislukkingsgraad van ongeveer 5 procent aan. Maar ligt de slaagkans voor je expats lager dan 90 procent? Dan is er werk aan de winkel.

“Ik wist niet dat dat bestond”

“Wat doe ik dan verkeerd?”, hoor ik je vragen. Waarschijnlijk … niets. Je biedt alle praktische en financiële hulp die expats nodig hebben. Een betere vraag is dan ook: wat doe je niet? Overal waar ik als expatcoach mijn verhaal vertel, krijg ik als antwoord: “Ik wist niet dat zoiets bestond.”

Ongelukkige expat = slechte prestatie

Wat doe je als je met jezelf in de knoop ligt? Als je angstig bent, in een conflict zit en niet begrijpt wat er met je gebeurt? Je stort je hart uit bij iemand die je kent. Een vertrouwenspersoon die je een spiegel voorhoudt en raad geeft. Zit je in het buitenland, ver van huis en in een vreemde cultuur? Dan sta je er plots helemaal alleen voor. Je past je moeilijk aan in je nieuwe omgeving en je bent bang, eenzaam en onzeker. Je ondergaat een stevige cultuurshock. Waarin mentale en emotionele ontreddering heviger, sneller en vaker toeslaan. De prestaties van een labiele expat? Die zijn niet om over naar huis te schrijven. Als die situatie aanhoudt, geeft hij op. En zit jij met een mislukte expatriëring. Zegt de expat bovendien je bedrijf vaarwel om bij de concurrentie te gaan werken? Dan is dat extra zonde van je geld én je tijd.

Alleen maar winst

Wil je het probleem bij de wortel aanpakken? Geef je expat dan een ervaren en neutrale vertrouwenspersoon cadeau. Een coach die zelf expat is en hem begeleidt met kennis van zaken. Maar hem vooral ondersteunt, motiveert en inspireert. Het resultaat? Expats die goed in hun vel zitten en mooie prestaties neerzetten voor je bedrijf.

Lees hoe dat precies in zijn werk gaat. 

Een expatcoach maakt het gemakkelijker voor je bedrijf en verhoogt het rendement van je expatbeleid. Beslis je om met hem in zee te gaan? Dan betaalt die investering zich dubbel en dik terug.