Assertiviteit & grenzen

Assertiviteit & grenzen

Assertiviteit en grenzen

Vormt gepast 'neen' zeggen ook voor jou een groot probleem?

Op welk verzoek zeg je ‘ja’ en wanneer zeg je best ‘neen’? Vormt dit ook voor jou één van de moeilijkste uitdagingen, elke dag opnieuw?

Veel mensen hebben bijzonder veel moeite met het stellen van grenzen. Alleen al de gedachte dat ze moeten beslissen of iemand teleurstellen, zorgt voor stress. En hoe zeg je best ‘neen’, zonder agressiviteit én met respect voor de andere?

Van de andere kant dwingen assertieve mensen respect af. Waarom? Omdat ze in eerste plaats respect hebben voor zichzelf en tegelijk anderen respecteren. Ze stellen hun grenzen op een respectvolle manier.

HOE KAN JE HIERMEE AAN DE SLAG?

Agressief gedrag of te weinig assertiviteit stammen voort uit dieperliggende emotionele problemen of obstakels. Marc Degreef analyseert samen met jou wat aan de basis ligt van de problemen.

Wanneer we de oorzaken en de symptomen - én hun onderlinge verbindingen - in kaart hebben gebracht, streven we naar een duurzaam transformatieproces. Een helder inzicht in de achterliggende oorzaken vormt daarbij de noodzakelijke eerste stap.

Wil je meer info?

Ontdek de gratis infobundel:

"Grenzen in menselijke relaties en assertiviteit"